Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Απολύσεις στην Singularlogic

Χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων στη Singularlogic Α.Ε.
Σε κλίμα επισφάλειας βρίσκεται και το προσωπικό της Εταιρείας Πληροφορικής Singularlogic του Ομίλου MIG τους τελευταίους μήνες.

Από το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες απολύσεις των πιο αδύναμων κρίκων (άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), χωρίς ουσιαστικό λόγο βέβαια. Η μόνη δικαιολογία που δόθηκε από την εταιρεία στους απολυμένους ήταν ότι η εταιρεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κλίμα λοιπόν άρχισε να γίνεται όλο και πιο πιεστικό από την πλευρά της εταιρείας αφήνοντας να εννοηθεί ότι έστω κι΄ αν ακόμα δεν περνάμε κρίση πρέπει να μαζευτούμε. Δυστυχώς το ‘να μαζευτούμε’ σημαίνει περικοπές εργαζομένων.
Η Singularlogic Α.Ε. του Ομίλου MIG είναι από τις πιο εύρωστες εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής με αύξηση κέρδους μετά φόρων 370% για το έτος 2008. Το οικονομικό προφίλ της εταιρείας και γενικώς η παρουσία της στον καπιταλιστικό χώρο μόνο σε κρίση δεν παραπέμπει. Ίσως βέβαια να εννοούν την ‘κρίση άγχους’ για συνεχώς αυξανόμενα κέρδη ( στις πλάτες ποιων άραγε; ).
Η κατάσταση χειροτέρευσε την 30η Σεπτεμβρίου όπου έγιναν 7 αδικαιολόγητες απολύσεις (σε 1 μέρα). Επειδή φυσικά η εταιρεία δεν ήταν νομικά καλυμμένη πρότεινε τη λύση – εξαγορά. Δελέασαν τους εργαζόμενους προς απόλυση με μία μεγαλύτερη αποζημίωση αντί αυτής που ορίζει ο νόμος αρκεί να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση.
Το θέμα δυστυχώς δεν κορυφώνεται εδώ καθώς ακούγεται ότι αυτές οι απολύσεις ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι΄ άλλες διότι η εταιρεία πρέπει να αυξάνει τα κέρδη της μ' οποιοδήποτε κόστος. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται όλο και πιο αναλώσιμοι.

πηγή: δικαίωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου